Vuoden urheilija ja joukkue 2023

Lohjan Liikuntakeskuksen hallitus on valinnut vuoden 2023 urheilijaksi ultrajuoksija Noora Honkalan ja vuoden 2023 joukkueeksi Hiidenkiertäjien Nuorten Jukola joukkueen. Vuoden urheilija ja vuoden joukkue palkitaan kiertävillä vuoden urheilija- ja joukkuepokaaleilla sekä 500 € rahapalkinnoilla. Palkitseminen suoritetaan tulevan kevään/kesän aikana, erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Noora Honkala on yksi kaikkein aikojen menestyksekkäin suomalainen ultarjuoksija. Hän on mm. juossut maailman kuuluisimman ultrajuoksukilpailun, Spartathlonin viisi kertaa, jossa matkan pituus on 246 km. Vuoden 2023 Spartathlonissa Noora sijoittui naisten kilpailussa toiseksi ajalla 23.23.02. Nooralla on lukuisia Suomen ennätyksiä mm. 100 mailin ja 24 tunnin juoksuista.

Noora Honkala

Hiidenkiertäjien nuoret suunnistajat sijoittuivat vuoden 2023 Nuorten Jukolassa kolmanneksi. Nuorten Jukola on maailman suurin suunnistuksen nuorisoviesti, viesti on 7-osuuksinen kilpailu 11-18-vuotiaille nuorille, joukkueessa on sekä poikia, että tyttöjä. 2023 joukkueessa suunnistivat Atte Kavonius, Liise Lillelaid, Otto Ekqvist, Lotta Nikkinen, Leo Ekqvist, Hannes Nikkinen ja Virna Pellikka.

Hiidenkiertäjät Nuorten Jukola