Lohjanjärven Ympäripyöräily

Lohjanjärven ympäripyörä järjestetään tänä vuonna 44. kerran, lauantaina 25.5.2024.
Tapahtuma on hyvän mielen tapahtuma, ja näin myös ilman ajanottoa. Mukana pyöräilemässä on niin omaa aikaa ottavia kisaavia maantiekuskeja, ja rauhassa pyöräileviä nautiskelijoita ja kaikkea siltä väliltä. Tapahtumassa on nähty aivan kaikenlaisia pyöriä jopoista hiilikuituisiin maantiekiitureihin. Voit myös osallistua sähköpyörällä. Asfalttireitillä pärjää pyörällä kuin pyörällä, mutta vaihteista on paljon apua. Reitti kulkee asfalttia pitkin kiertäen Lohjanjärven vastapäivää. Maantiereitin lisäksi on tapahtumassa gravel-reitti (hiekkatie) sekä tänä vuonna uutuutena Harjun retkireitti, joka soveltuu erinomaisesti vaikka perheille.
Tapahtuman lähtö on Lohjan jäähallin (Rajavartiosonkatu 1, 08100 Lohja) pihalla, jossa myös pysäköintialue sekä tapahtuma-alue.

Uudistunut maantiereitti 84 kilometriä

Tänä vuonna reittiä on uudistettu pienellä lisämatkalla Mustiolta kohti Inkoota Bolstadin asti josta käännytään kohti Virkkalaa. Reittiä on muutettu palautteiden perusteella, sillä Hanko – Hyvinkääntie on vilkas liikenteinen. Maantiereitti ei siis kulje Hanko- Hyvinkään tietä pitkin lainkaan. Maantiereitin varrella on kääntyvissä risteyksissä, muuten reittiä ei ole merkitty. Maantiereitin pituus on n. 84 km. Reittikartta julkaistaan toukokuussa.

Gravel-reitti (hiekkatie) 82 kilometriä

Viime vuoden uutuus Gravel (hiekkatie) reitti toteutuu jälleen yleisön hyvästä palautteesta johtuen. Luvitus on saatu tehtyä ja näin ollen päästään yksityisille alueille erikoisluvalla ja reitti on mahdollista ajaa vain tapahtumassa. Hiekkatie reitin pituus on n. 82 km. Hiekkatie reitillä on hyvä olla leveämmät renkaat, joka mahdollistaa etenemisen mukavammin ja ilman rengasrikkoja. Hiekkatie reitti on opastettu ainoastaan GPX-jäljellä, joka lähetetään ilmoittautuneille tapahtumaviikolla. Erillisiä reittiopasteita ei hiekkatiereitillä ole
Maantie- ja Gravel-reittien taukopisteet
Unkan baari Karjalohjalla n. 32 km lähdöstä.
United Gybsies Brewery n. 50 km lähdöstä.
Maantiepyöräilijöiden extra huolto n. 74 km lähdöstä
Taukopaikoilla tarjolla pientä energiaa. Unkalla saat maailman parasta munkkia!
Kannattaa varata myös omaa energiaa ja urheilujuomaa mukaan, sillä matka on pitkä ja varsinkin jos päivästä on luvattu lämmin. Osasta huoltopisteistä voit ostaa myös lisäenergiaa ja matkan varrella on muutama kauppa.

Harjun retkireitti 14 kilometriä

Tämän vuoden uutuus on Harjun retkireitti, joka kiertää Lohjanharjulla ulkoilureittejä pitkin Gunnarlan Majalle, jossa myös taukopiste. Paluun tapahtuu lähes samaa reittiä Lohjan jäähallille. Reitti on merkitty maastoon opastekyltein. Retkireitti soveltuu kaikenikäisille, lapsista – senioreihin. alaikäiset lapset kulkevat Reitti on kivituhkaa, jota on mukava edetä hieman leveämmillä renkailla.

Osallistumismaksut ja ennakkoilmoittautuminen

Maantie- ja gravel-reitti
– Ilmoittautuminen aikavälillä 24.4. – 19.5.2024 hinta 20 € (sis. taukopaikkojen ja maalialueen välipalat ja juomat, vakuutuksen, huoltopalvelut, osallistumistarran

– Ilmoittautuminen aikavälillä 20.5. – 24.5.2024 hinta 35 € (sis. taukopaikkojen ja maalialueen välipalat ja juomat, vakuutuksen, huoltopalvelut, osallistumistarran).

Ilmoittautuminen tapahtuu Lohjan Liikuntakeskuksen varausjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen alkaa 24.4.2024 alkaen. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuneille lähetetään tapahtumaviikolla infokirje, jossa tärkeitä ohjeita tapahtumaa varten sekä reittikartat.

Harjun retkireitti
– maksuton kaikenikäisille
HUOM! Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät kaikille reiteille maksutta pyöräilemään, mutta heidän tulee ilmoittautua tapahtumaan etukäteen. Kaikki alle 18-vuotiaat pyöräilijät pääsevät maksutta uimaan pyöräilyn jälkeen Virkistysuimala Neidonkeitaalle (etukoodin saa infokirjeen mukana).

Turvallisuus

Tarkistathan, että pyöräsi on toimiva ja liikennesääntöjen mukainen. Tarkistathan, että sähköpyöräsi akku kestää tarvitseman matkan/ajan. Viimeisin latauspiste on Mustiolla United Gipsies Breweryn tiloissa.
Pakolliset varusteet: pyöräilykypärä sekä puhelin, johon olet kirjannut järjestäjän sekä ensiavun puhelinnumerot. Suosittelemme, että lataat myös Suomi112 sovelluksen puhelimeesi, jota käytät (tai soitat 112) suuremman tapaturman sattuessa. Noudata liikennesääntöjä. Huomioithan, että liikut kapeilla teillä ja autojen on vaikea ohittaa, jos pyöräillään rinnakkain. Huomioi siis muu liikenne! Hidasta hevosia kohdatessasi ja huomio maaseudun teillä hitaasti kulkevat maa- ja metsätyökoneet. Tärkeä myös huomioida oma ja muiden pyöräilijöiden turvallisuus. Ethän roskaa! Pidämme luonnon siistinä ja olemme kiitollisia maanomistajille sekä yksityisteille, joilta olemme saaneet luvan järjestää tapahtuman. Emme jätä yhtään roskaa jälkeemme.

Tapahtumaa toteuttamassa kanssamme

Unkan baari, United Gypsies Brewery, Karjalohja – Sammatti 4H-yhdistys, Lohjan Seudun Latu, Lohjan Reserviupseerikerho, Kisakallion Urheiluopisto, VisitLohja


Median edustajat sekä yhteistyökumppanit – otathan yhteyttä, jos haluat olla mukana valloittavassa pyöräilytapahtumassa: kristiinavaano@gmail.com