Lainattavat liikuntakortit kirjastossa

Lohjan Liikuntakeskus ja Lohjan kirjasto aloittavat kokeilun, jossa kuntalaiset voivat maksutta lainata Lohjan Liikuntakeskuksen liikuntakortteja kirjastosta itselleen viikon ajaksi. Tavoitteena on madaltaa kynnystä lähteä kokeilemaan uinti- tai kuntosaliharrastusta.

Miten lainattava liikuntakortti toimii?

Kirjastosta lainattava liikuntakortti, eli Kunnon kortti, toimii samoin kuin oma ladattava älykortti, eli kuntosaleilla sen avulla pääsee sisälle sekä Tennarin kuntosalille aukioloaikana mentäessä se kuuluu aluksi näyttää lukijaan. Lainattavaa liikuntakorttia ei voi varata, mutta kirjaston järjestelmästä voi tarkistaa sen saatavuuden hakusanalla ”Kunnon kortti”.

Kortti on henkilökohtainen, eli sillä saa päästää sisälle vain itsensä (poikkeuksena Neidonkeitaan kortti, jolla voi tulla uimaan samaan aikaan kaksi aikuista ja kaksi lasta). Liikuntakortin lainaamisen ikäraja on 13 vuotta.

Kortin laina-aika on yksi viikko ja sitä voi käyttää niin paljon kuin ehtii (huom. Neidonkeitaan uintiaika on 2 h / kerta). Kortti palautetaan kirjaston asiakaspalveluun. Neidonkeitaan ja Tennari + pikkukuntosalien kortteja voi jokaista lainata kerran kalenterivuoden aikana. Mikäli kortti häviää lainauksen aikana, on asiakkaan maksettava 10 €. Jos kortin palauttaa myöhässä, myöhästymismaksu on 0,20 € / vuorokausi ja huomautuskirje on 2 € (huomautuskirje lähetetään eräpäivää seuraavana päivänä ja toinen huomautuskirje 28 vuorokauden kuluttua). Kortti mitätöidään eräpäivän jälkeen eikä se toimi enää sen jälkeen. Kortin väärinkäytöksiin tullaan puuttumaan.

Neidonkeitaan perheuintikortti

Perheuintikortilla pääsee 2 aikuista ja 2 lasta uimaan Virkistysuimala Neidonkeitaalle. Kortti näytetään asiakaspalvelupisteellä, josta saa kaikille omat kulkukortit, joilla pääsee liikkumaan uimalassa. Katso tästä Neidonkeitaan uimalan aukioloajat. Neidonkeitaan perheuintikortti on lainattavissa Lohjan pääkirjastolta.

Neidonkeitaan uinti + kuntosalikortti

Kortilla pääsee Neidonkeitaalle uimaan ja kuntosalille. Kuntosali on avoinna joka päivä klo 5.15 – 23.00 (sisään pääsee klo 22.00 asti). Uimalan ollessa suljettu, kuntosalille kuljetaan keilahallin ovesta. Katso tästä Neidonkeitaan uimalan aukioloajat. Neidonkeitaan uinti + kuntosalikortti on lainattavissa Lohjan pääkirjastolta.

Tennari + pikkusalit -kuntosalikortti

Tällä kortilla pääsee kuntosalille Sporttikeskus Tennarissa ja Lohjan Liikuntakeskuksen pikkusaleille, eli Kirkkokadulle, Perttilään, Saukkolaan, Sammattiin ja Pusulaan sekä Nummen toimintahuoneelle. Tarkemmat tiedot kuntosalien mm. kuntosalien sijainnista löytyy täältä. Tämä kortti on lainattavissa sekä Lohjan pääkirjastolta, että Mäntynummen, Pusulan, Sammatin, Saukkolan ja Virkkalan kirjastolta.

Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa täältä.