Kaaribaanan Talvipolku

Lohjan Liikuntakeskus on kunnostanut Lohjan vanhan satamaradan pohjalle Kaaribaanan Talvipolun, joka avataan perjantaina 19.2. klo 16.00 ja sitä on tarkoitus pitää yllä koululaisten talvilomaviikon ajan 28.2. asti.

Missä Kaaribaanan Talvipolku sijaitsee?

Kaaribaana kulkee Kiviniemenkadulta museolle ensi kesän Asuntomessualueen ja Tytyrin Elämyskaivoksen ohi. Reitin voi kulkea miten päin haluaa tai hypätä mukaan matkalta. Kaaribaanan Talvipolku on pituudeltaan noin 2 km. Reitin pohja on suhteellisen helppokulkuista, mutta koska kyseessä on radanpohja, reitti ei kuitenkaan sovellu lastenrattaille. Suosittelemmekin pienten lasten kanssa nappaamaan esimerkiksi pulkan mukaan!

Polku valaistaan jäälyhdyin

Liikuntakeskus toimittaa Kaaribaanan Talvipolulle 100 jäälyhtyä, joiden valaisemiseen toivomme lohjalaisten osallistuvan! Lyhtyihin voi viedä kynttilöitä (perinteisiä tai led) keskiviikosta 17.2. alkaen.

Mitä polulla on?

Kaaribaanan talvipolulle tulee myös tietoiskuja mm. satamaradan historiasta, kaivostoiminnasta sekä tulevista Asuntomessuista. Tytyrin Elämyskaivoksen pihassa voi käydä tutustumassa kaivoksen toimintaan ja Lohjan Museolla on ilmainen sisäänpääsy talvilomaviikolla 20.2. – 28.2.2021. Museo on talvilomaviikolla avoinna ti, to ja pe klo 11.00-16.00, ke klo 11.00-18.00 ja la-su klo 12.00-16.00.

Elämyskaivoksen vierastupa on avoinna ti – ke 23. – 24.2. ja pe – su 26.-28.2. klo 10.00 – 15.00. Vierastuvalta voi ostaa kahvia, teetä ja kaakaota. Lohjan kaupunginorkesterin musiikkia soi Elämyskaivoksen pihassa vierastuvan aukioloaikojen mukaisesti.

Kaaribaanan talvipolku toteutetaan yhteistyössä Lohjan Museon, Tytyrin Elämyskaivoksen ja Lohjan kaupunginorkesterin kanssa.