Laavujen kierros

Laavujen kierros järjestetään 13. kerran vuonna 2021! Laavujen kierros on Lohjan Liikuntakeskuksen järjestämä koko perheen ulkoilutapahtuma, joka koostuu neljästä osatapahtumasta. Tapahtuman reitit ovat opastettuja, ja reitillä on yhteistyökumppaneiden järjestämää ohjelmaa. Laavupaikalla on nuotioita, joissa voi paistaa / lämmittää omia eväitä. Tänä vuonna tapahtumien teemana on erätaidot.

Aikataulu

Sunnuntai 12.9. klo 11.00 – 13.00 Keräkankare
Sunnuntai 3.10. klo 11.00 – 13.00 Karnaistenkorpi
Sunnuntai 24.10. klo 11.00 – 13.00 Muijalan hiihtomaa
Perjantai 5.11. klo 18.00 – 20.00 Gunnarlan maja

Noudatamme toiminnassamme vallitsevia suosituksia. Muutokset aikataulussa ovat mahdollisia.

Keräkankareen osatapahtuma 12.9.2021

Pysäköintialueen osoite: Veikontie 86, 03850 Pusula
Tapahtumareitti n. 5 km

Helppokulkuisempi reitti n. 3 km

Syksyn Laavujen kierrokset starttaavat Keräkankareelta. Tapahtuman reitti on hieman vaativampi, mutta tarjoilee upeita näköaloja laavupaikalta. Tapahtumassa on myös valittavissa helppokulkuisempi reitti. Reitillä on ohjelmaa osallistujille. Kannattaa varata käteistä tai maksukortti mukaan, sillä laavupaikalla on myös puffetti, jossa Nummen Samoojilla on myynnissä kahvia, pullaa ja paikan päällä paistettuja lettuja. Varustaudu sään mukaan, nappaa omat eväät mukaan ja tule mukaan kiertämään laavuja!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nummen Samoojien, Lohjan Seurakunnan, Pusulan urheilijat -58 ja  Kisakallion LPT-opiskelijoiden kanssa.

 

 

Laavujen kierros tapahtumana

Tapahtuman tavoitteena on tuoda näkyvyyttä paikallisille ulkoilureiteille ja -alueille, sekä tutustuttaa osallistujia paikallisiin nähtävyyksiin. Tapahtuma on kerännyt vuosittain noin neljä tuhatta luontoliikkujaa.

Laavujen kierrosten reitit ovat opastettuja, ja reiteille pyritään aina tekemään myös helppokulkuisemmat vaihtoehdot, jotta tapahtumiin voi osallistua myös esimerkiksi lastenrattaiden kanssa. Tapahtumissa on seurojen ja vapaaehtoisten toimijoiden järjestämää ohjattua toimintaa.

Päivälaavuja kierretään sunnuntaisin klo 11.00 – 13.00 ja viimeinen osatapahtuma Iltalaavut kierretään perjantaina klo 18.00 – 20.00. Laavujen kierroksen kävijöille jaetaan laavupassit, joihin kerätään leimoja osatapahtumista. Kaikkien laavupassiensa palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja viimeisen osatapahtuman jälkeen.

Tutustu Laavujen kierroksen historiaan tästä.