Laavujen kierros

Laavujen kierros järjestetään 12. kerran vuonna 2020!

Syksyn 2020 Laavujen kierros -osatapahtumien aikataulu

30.8. Karnaisten korpi
20.9. Pappilanniemi
4.10. Liessaari
25.10. Veteraanien maja
6.11. Iltalaavut Gunnarlan majalla klo 18.00 – 20.00

Seuraava Laavujen kierros Liessaaressa 4.10.2020

Reitti: n. 5,2 km
Parkkipaikan osoite: Haikarinkatu 19, 08100 Lohja

Syksyn kolmas Laavujen kierros -osatapahtuma järjestetään Liessaaressa, jossa päästään tutustumaan uuteen, syksyllä 2019 valmistuneeseen laavuun. Liessaaren uimarannalla on MLL:n järjestämää ohjelmaa lapsille ja lisäksi laavureitillä on tehtävärasteja. Tapahtumassa voi myös tavata Peppi Pitkätossun! Peppi on Liessaaren uimarannan tuntumassa klo 10.00 – 12.00. Osatapahtumassa ovat mukana myös Lohjan Soutajat, joiden kanssa voi soutaa laavupaikalle tai pois päin. Lastenratasreitin nuotiopaikka on hieman ennen varsinaista laavupaikkaa.

Tänä syksynä olemme huomioineet tapahtuman järjestelyissä vallitsevat suositukset ja rajoitukset, joiden vuoksi mm. tapahtuma-aikaa on pidennetty tunnilla. Pyydämme tapahtuman osallistujien muistavan huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Tänä syksynä emme myöskään käytä yhteisiä makkaratikkuja, vaan makkarat paistetaan ritilällä. Osallistujat voivat halutessaan myös tuoda omat makkaratikut. Tapahtumaan voi osallistua vain terveenä!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Lohjan Seudun Ladun, Lohjan Soutajien, MLL Lohjan ja MLL Virkkalan kanssa.

Liessaaren osatapahtuman reittikartta
Liessaaren osatapahtuman reittikartta.

Laavujen kierros tapahtumana

Laavujen kierros on Lohjan Liikuntakeskuksen järjestämä koko perheen ulkoilutapahtuma, joka koostuu neljästä osatapahtumasta. Tapahtuman tavoitteena on tuoda näkyvyyttä paikallisille ulkoilureiteille ja -alueille, sekä tutustuttaa osallistujia paikallisiin nähtävyyksiin. Tapahtuma on kerännyt vuosittain noin neljä tuhatta luontoliikkujaa.

Laavujen kierrosten reitit ovat opastettuja, ja reiteille pyritään aina tekemään myös helppokulkuisemmat vaihtoehdot, jotta tapahtumiin voi osallistua myös esimerkiksi lastenrattaiden kanssa. Tapahtumissa on seurojen ja vapaaehtoisten toimijoiden järjestämää ohjattua toimintaa. Tapahtumissa on järjestäjän puolesta makkara- ja pillimehutarjoilu sekä vaihtuvan järjestön ylläpitämä puffetti.

Laavuja kierretään sunnuntaisin klo 10.00 – 13.00. Laavujen kierroksen kävijöille jaetaan laavupassit, joihin kerätään leimoja osatapahtumista. Kaikkien laavupassiensa palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja viimeisen osatapahtuman jälkeen.

Tutustu Laavujen kierroksen historiaan tästä.