Hiihtoladut

Lohjan Liikuntakeskuksen hoidossa on 84 km hiihtolatua ympäri Lohjaa. Katso Lohjan alueen ladut kartalla tästä. Hoidosta huolehtii Lohjan Liikuntakeskuksen oma henkilökunta ja lisäksi palveluita ostetaan yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Aikaisemmin Lohjan Liikuntakeskus ylläpiti Harjun urheilukeskuksessa myös tekolumilatua, mutta vuonna 2019 sitä ei toteuteta talouden tasapainottamisohjelman vuoksi.

Hiihtolatujen hoitoon liittyvissä asioissa voi laittaa sähköpostia osoitteeseen lohjan.liikuntakeskus@lohja.fi

Muutoksia Gunnarlan majan ladulla!

Junaradan ylittävän ulkoilusillan rakennustyöt alkavat Gunnarlassa ja sitä varten joudutaan suorittamaan maansiirtoa. Siirto on tehtävä jäisen maan aikaan, joten hiihtolatu joudutaan sulkemaan radan varresta Gunnarlan majalle vievällä reitillä oheisen kartan mukaisesti. Gunnarlan majalle pääsee hiihtämään Kantarellireitin parkkipaikan kautta.

Ajankohtainen latutilanne

Lohjanharju
Lähtöpaikan osoite: Runokatu 1, 08100 Lohja
St. Laurencen golfkentällä kiertää n. 4,7 km mittainen perinteisen latu. Ladulle pääsee Gunnarlan majalta, Virkkalasta ja Harjun reiteiltä, latu lähtee Kantarelli-reitin Swingimutkasta avoinna olevan portin kohdalta. Latu yhtyy Gunnarlan majalta Virkkalan suuntaan lähtevään yhdyslatuun.

Asema-Muijala
Lähtöpaikan osoite: Lohirannantie 1, 08680 Lohja 

Sammatti
Lähtöpaikan osoite: Paikkarintie 86, 09220 Lohja

Karjalohja
Lähtöpaikan osoite: Koulukuja 10, 09120 Karjalohja

Saukkola

Keräkankare
Lähtöpaikan osoite: Veikontie 86, 03850 Nummi-Pusula

Lainaa sukset!

Lohjan Liikuntakeskus lainaa suksia, monoja ja sauvoja. Välineitä voi lainata kuka vain, mutta etusijalla ovat lapset ja nuoret. Välineet ovat lainattavissa hiihtokaudella Lohjan Jäähallilta.

Lainattavissa on 20 kpl perinteisen suksia erikokoisina ja 10 kpl hybridisuksia, joilla voi hiihtä sekä perinteistä että luistelutyyliä. Monoja on myös erikokoisia.

Sukset lainattavissa joka päivä klo 8.00 – 20.00.

Suksien lainausta hoitaa jäähallin liikuntapaikkahoitaja, p. 050 567 5883. Soita ja sovi lainauksesta etukäteen! Suksia ei kuitenkaan voi varata muut kuin koululuokat. Varaus tapahtuu silloin Lohjan Liikuntakeskuksen asiakaspalvelusta lohjan.liikuntakeskus@lohja.fi, puh. 019 369 1803 (ma – pe klo 9.00 – 17.30).

Halutessasi voit tulostaa ja täyttää suksien lainauslomakkeen jo etukäteen. Suksien lainaaminen on ilmaista. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noutaessasi välineitä. Laina-aika on max. 4 tuntia kerralla, ei yön yli lainauksia.

Lohjan alueen latujen säännöt

 • Latu on vain hiihtämistä varten: kävely ladulla ei ole sallittua.
 • Valitse latusi oikein ottamalla huomioon
  • hiihtotapasi: perinteinen latu tai luistelu-ura – ethän luistele perinteisen ladun päälle
  • ladun kunto: jäinen latu, lumisade, neulaset ym ladulla
 • Latu on yhteinen: otathan huomioon muut hiihtäjät. Nopeammat hiihtäjät väistävät hitaampia.
 • Ole ystävällinen ja kohtelias.
 • Säilytä riittävä etäisyys edellä hiihtävään sekä ladunhoitokoneisiin; älä hiihdä kannoille ja muista tämä sääntö erityisesti laskuissa.
 • Noudata merkittyä hiihtosuuntaa: hiihdä oikeanpuoleista latua ja ohita vasemmalta.
 • Auttaminen on velvollisuus: onnettomuuden sattuessa auta apua tarvitsevaa.
 • Ethän pysähdy hiihtoladululle: pidä tauot latu-uran sivussa.
 • Koirien vienti on sallittua vain ”koiraladuilla”; tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 20.00.

Tutustu Lohjan Liikuntakeskuksen ylläpitämien ulkoilureitistöjen sääntöihin tästä.

Koiraladut

Koiraladut kaikilla Lohjan Liikuntakeskuksen ylläpitämillä laduilla tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 20.00 jälkeen. Tällöin ladulla saa hiihtää koiran kanssa.