Lainattavat lumikengät

ihmiset lumikenkäilemässä

Lainaa lumikengät!

Lohjan Liikuntakeskus lainaa lumikenkiä ja sauvoja. Välineitä voi lainata kuka vain, mutta lumikengät sopivat parhaiten talvikenkiin, jotka ovat vähintään kokoa 36. Käyttömukavuuden kannalta on hyvä, jos kengissä on vähän vartta.

Missä lainaus tapahtuu?

Välineet ovat lainattavissa talvikaudella Lohjan Jäähallilta (Rajavartiostonkatu 1). Sisäänkäynti pukuhuoneille menevästä ovesta (vasen ovi päädyssä).
ma – pe klo 9.00 – 21.00
la – su klo 9.00 – 19.00

Miten lainaan lumikengät?

Soita ja sovi lainauksesta etukäteen p. 050 567 5883! Välineitä ei kuitenkaan voi varata muut kuin koululuokat. Lainausta hoitaa jäähallin liikuntapaikkahoitaja, jonka työtehtäviin kuuluu myös jäänajo sekä ajoittain muiden liikuntapaikkojen päivystys. Soittamalla etukäteen varmistat, että lumikenkiä on saatavilla ja minimoit mahdollisen odotteluajan.

Mitä se maksaa?

Lumikenkien lainaaminen on ilmaista. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noutaessasi välineitä. Laina-aika on max. 4 tuntia kerralla, paitsi jos lainaus tapahtuu illalla, lumikengät voi pitää yön yli.

Lumikenkäilyn perusohjeet

Paras jalkine lumikenkäilyyn on tukeva varrellinen talvikenkä. Suurempi lumikenkä kantaa paremmin syvässä hangessa.

Aseta lumikengät jalkoihin kengän suuntaisesti ja siteiden yläremmit ulospäin osoittaen. Kengän kärjellä tulee olla tilaa liikkua lumikengän etuosan reiästä. Muista kiristää lumikengän siteet kunnolla.

Säädä sauvat oikean mittaisiksi avaamalla sauvan ylempi kiinnitys. Käännä sauva väärin päin, ota sauvan kärjestä kiinni. Sauva on oikean mittainen, kun käsivarsi on kyljen vieressä ja kyynärtaive muodostaa noin 90 asteen kulman.

Lumikengillä kävellessä, varmista aina etummaisen jalan olevan tukevasti paikallaan ennen, kuin nostat takimmaisen jalan maasta. Tämä korostuu erityisesti mäissä.

Alamäessä pidä polvet koukistettuina, nojaa lievästi taakse päin ja pidä paino etummaisella jalalla. Ylämäessä nojaa eteenpäin. Jyrkempiä mäkiä kävellessä, voit käyttää sauvoja vuorotahtiin tai ottaa molemmilla sauvoilla tukea yhtä aikaa.

Yleisiä ohjeita lumikenkäilyyn

Pukeudu sään mukaisesti. Muista aloittaa rauhallisesti ja tarkkailla omia voimia. Pidemmälle reissulle varaa mukaan myös evästä ja juotavaa. Pimeän aikaan on hyvä muistaa oma valaistus, esimerkiksi otsalamppu on loistava vaihtoehto. Hiihtolatuja ylittäessä, muistathan aina varmistaa, ettei hiihtäjiä ole tulossa ja astu aina latu-uran ylitse, rikkomatta sitä.