Tuntikuvaukset

HAIKARIN ULKOKUNTOSALILLA OPASTUS JA TREENI

Tunnilla opastetaan Haikarin ulkokuntosalilaitteet ja tehdään lopuksi yhteinen treeni, joka sisältää kuntosalilaitteiden lisäksi mm. sykkeen nostoja, kehonhallintaa ja muita lihaskuntoliikkeitä. Sopii kaiken tasoisille liikkujille.

VENYTTELY

Rentouttava ja kehoa huoltava tunti. Alussa kehoa herätellään erilaisia avauksia. Alkulämmön jälkeen lihaksia venytetään eri tekniikoita käyttäen. Sopii kaikille kehonhuoltoa kaipaaville.

KUNTOTANSSI

Iloinen ja vauhdikas tanssillinen tunti, joka sopii kaikille. Tunnilla tehdään helppoja askelluksia tanssien perusaskelilla jumppaliikkeillä höystettynä. Tunti pidetään sopivan ”simppelinä”, joten se sopii kaikille, jotka haluavat tanssia! Lisäksi mahtavaa iskelmä- ja tanssimusiikkia, mm. cha-cha’ta, salsaa, reggaeton, rockia, bachataa, humppaa, jne..

ZUMBA®(Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)

Keskivartaloa muokkaavalla tanssitunnilla yhdistellään eri tanssilajeja, kuten esimerkiksi cumbiaa, salsaa, sambaa ja reggaetonia. Zumban teho perustuu intervalliharjoitukseen, jossa hitaat ja nopeat liikkeet vaihtelevat ja saavat hien pintaan. Tunti alkaa lämmittelyllä, jossa lämmitetään kehoa varsinaista reippaampaa treeniä varten. Koko tunti pysytään liikkeessä, ja tällä tunnilla ei ole lihaskunto-osuutta. Tunti koostuu lyhyistä tanssiliikesarjoista, jotka kestävät aina yhden kappaleen ajan. Kun kappale vaihtuu, vaihtuvat myös liikkeet. Lopussa jäähdytellään rauhallisemman musiikin tahdissa. Tunnilla pääset oppimaan muutamia eri tanssien perusaskeleita, sekä aktivoimaan eri lihasryhmiä hauskalla ja tehokkaalla tavalla.

Zumba-tunnilla kaikki saavat tanssia omalla tyylillään ja aiempaa tanssitaustaa ei tarvita. Siksi tämä tunti sopii ihan kaikille, jotka pitävät latinalaisesta musiikista ja hyväntuulisesta liikunnasta. 

LES MILLS BODYPUMP™ (Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)

Musiikin tahtiin tehtävää voimakestävyys-harjoittelua, joka on haastavaa ja vahvistaa kehoa. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti koko kehoa mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Välineinä käytetään tankoja, levypainoja sekä käsipainoja. Tunti on rankka, sillä toistoja tehdään paljon. Tunnin koreografia vaihtuu 3kk välein.
Kenelle tunti sopii: Koska BODYPUMP™ on yksinkertaista, on sen aloittaminen helppoa. Tunnin tehokkuuden ansiosta saat nopeasti tuloksia. Polvi-, selkä- tai olkapäävamma voi olla este tunnille osallistumiseen. Juttele ensin ohjaajan kanssa.

CHIPILATES

Kehittää kehon ja keskivartalon hallintaa, parantaa liikkuvuutta sekä harjoittaa syviä lihaksia. Pallo ohjaa kehon liikeratoja ja samalla toimii aromaterapeuttisena innokkeena. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

KEHONHUOLTO

Kehonhuoltotunti on rauhallinen, kehoa ja mieltä tasapainottava tunti. Tunnilla pyritään palautumaan rasituksesta sekä avaamaan kehon jumeja ja helpottamaan kehon jännitystiloja. Kehonhuollossa keskitytään edistämään kehon liikkuvuutta ja vetreyttä sekä parantamaan kehonhallintaa.
Tunnilla tehdään mm. erilaisia liikkuvuusharjoituksia kuten dynaamisia ja staattisia venytyksiä sekä aktivoidaan kehon tukilihaksia.
Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

KEVYTJUMPPA

Kevytjumppa on perusjumppaa, mutta kevennetysti. Tunnilla ei hypitä, ohjaaja antaa monipuolisesti vaihtoehtoja koko tunnin ajan.
Tunti aloitetaan helpolla alkulämmittelyllä, jonka aikana tehdään liikkuvuus – ja tasapainoharjoituksia. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntoharjoitteet ja lopuksi venytellään rauhassa. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

KUNTOJUMPPA

Tunnilla on reipastahtinen aerobinen osuus, joka toteutetaan erilaisin askelluksin. Alkulämmittelyn ja askellusosion jälkeen tehdään tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja lyhyet loppuvenyttely. Tunti sopii jo aiemmin liikkuneelle.

KUNTOSALITREENI

Tunnilla helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihasvoima- ja liikehallintaharjoitteita kuntosalilaitteilla. Jokainen harjoittelija tekee liikkeitä omaan tahtiin laitteissa, jokaista liikettä tehdään 2 x 50 sekuntia. Tunnin lopussa venyttelyt. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, sillä jokainen pystyy itse määrittelemään tunnilla oman tahdin sekä liikkeiden vastukset.

KUNTOTREENI

Tämä tunti tarjoaa kunnon kohotusta monipuolisten liikkeiden avulla. Tunnilla tehdään kokonaisvaltaisia lihaskuntoliikkeitä sekä sykettä nostavia liikkeitä. Tunnilla tehdään 60 sekuntia/liike töitä ja jokainen liikkuja saa itse määrittää oman tahdin liikkeiden suorittamiselle, joten tunti sopii eritasoisille liikkujille.

LAVIS® -LAVATANSSIJUMPPA

Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavis® -lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija.

LIHASKUNTOJUMPPA

Tunnilla tehdään helpon alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoharjoitteita koko keholle!
Tunnin lopuksi venytellään.

SISÄPYÖRÄILY (Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)

Sisäpyöräilyssä on helppo saada hyvä hiki pintaan. Laji sopii loistavasti sekä aloittelijoille, että jo kokeneemmille polkijoille, sillä jokainen harjoittelija pystyy itse säätämään pyörän vastusta.

TERVE – SELKÄ

Lähes jokainen ihminen kärsii jonkinlaisista selkävaivoista jossain vaiheessa elämäänsä. Selkävaivat voivat olla pitkäaikaisia ja aiheuttavat merkittävää toiminta ja työkyvyn vajausta. Tämän vuoksi ennaltaehkäisevällä toiminnalla ja liikunnalla on suuri merkitys. Tunnin tavoitteena on ohjata hallitsemaan selän asentoja ja kehittämään kehonhallintaa. Tunnilla harjoitetaan vartalon lihasten tukitoimintaa ja rangan liikkuvuutta. Aktiivisten harjoitusten kautta pyritään vaikuttamaan kivunhallintaan.