Tuntikuvaukset

HYVÄN MIELEN TREENI

Hikitunti istumatyöläisen vetristämiseen sekä selän ja niska-hartiaseudun vahvistamiseen. Hikeä, liikkuvuutta ja motorista haastetta capoeiran liikkeitä ja aurinkoista latinomusiikkia hyödyntäen. Tehoa säädellään oman kuntotason mukaan hyväkuntoiselle tai kunnon kohottajalle. Tunnilla ollaan paljain jaloin.

LES MILLS BODYPUMP™ (Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)

Musiikin tahtiin tehtävää voimakestävyys-harjoittelua, joka on haastavaa ja vahvistaa kehoa. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti koko kehoa mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Välineinä käytetään tankoja, levypainoja sekä käsipainoja. Tunti on rankka, sillä toistoja tehdään paljon. Tunnin koreografia vaihtuu 3kk välein. Kenelle tunti sopii: Koska BODYPUMP™ on yksinkertaista, on sen aloittaminen helppoa. Tunnin tehokkuuden ansiosta saat nopeasti tuloksia. Polvi-, selkä- tai olkapäävamma voi olla este tunnille osallistumiseen. Juttele ensin ohjaajan kanssa. Mitä mukaan tunnille: Tunnille tarvitset mukaan liikunnalliset vaatteet, sisäkengät, juomapullon ja hikipyyhkeen.

KEHONHALLINTA

Monipuolinen harjoituskokonaisuus koko keholle ja mielelle. Tavoitteena parantaa kehon lihastasapainoa ja liikkuvuutta sekä vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä. Liikkeet vahvistavat erityisesti kehon syviä lihaksia sekä lieventävät lihasten jännitystiloja. Tunti sisältää lihaskunto, liikkuvuus ja venyttely osuudet. Tunnin lopussa loppurentoutus.

CHIPILATES

Kehittää kehon ja keskivartalon hallintaa, parantaa liikkuvuutta sekä harjoittaa syviä lihaksia. Pallo ohjaa kehon liikeratoja ja samalla toimii aromaterapeuttisena innokkeena. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

HIIT-TREENI

Tehokas tunti, jossa hikitakuu! Tällä tunnilla syke nousee ja koko keho saa monipuolisen treenin!

KEHONHUOLTO

Kehonhuoltotunti on rauhallinen, kehoa ja mieltä tasapainottava tunti. Tunnilla pyritään palautumaan rasituksesta sekä avaamaan kehon jumeja ja helpottamaan kehon jännitystiloja. Kehonhuollossa keskitytään edistämään kehon liikkuvuutta ja vetreyttä sekä parantamaan kehonhallintaa.
Tunnilla tehdään mm. erilaisia liikkuvuusharjoituksia kuten dynaamisia ja staattisia venytyksiä sekä aktivoidaan kehon tukilihaksia.
Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

KEVYTJUMPPA

Kevytjumppa on perusjumppaa, mutta kevennetysti. Tunnilla ei hypitä, ohjaaja antaa monipuolisesti vaihtoehtoja koko tunnin ajan.
Tunti aloitetaan helpolla alkulämmittelyllä, jonka aikana tehdään liikkuvuus – ja tasapainoharjoituksia. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihaskuntoharjoitteet ja lopuksi venytellään rauhassa. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

KEVYT LAVIS® – LAVATANSSIJUMPPA

Hypyttömällä Kevyt Lavis®-tunnilla nautimme liikunnasta kotimaisen lavamusiikin tahtiin. Musiikkilajeina voi olla esimerkiksi humppa, valssi, bugg, jenkka tai tango. Laviksessa yhdistämme tanssiaskeleita ja perinteisiä jumppaliikkeitä. Tämä on hypytön tunti. Kukin liikkuu tunnilla oman kuntotasonsa mukaan.

KEVYT LATINOS

Tunnilla nautimme liikunnasta latinalaistanssiaskelien tahtiin. Tunti on hypytön ja jokainen liikkuu tunnilla oman kuntotasonsa mukaan.

KUNTOJUMPPA

Tunnilla on reipastahtinen aerobinen osuus, joka toteutetaan erilaisin askelluksin. Alkulämmittelyn ja askellusosion jälkeen tehdään tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja lyhyet loppuvenyttely. Tunti sopii jo aiemmin liikkuneelle.

KUNTOSALITREENI

Tunnilla helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihasvoima- ja liikehallintaharjoitteita kuntosalilaitteilla. Jokainen harjoittelija tekee liikkeitä omaan tahtiin laitteissa, jokaista liikettä tehdään 2 x 50 sekuntia. Tunnin lopussa venyttelyt. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, sillä jokainen pystyy itse määrittelemään tunnilla oman tahdin sekä liikkeiden vastukset.

KUNTOTREENI

Tämä tunti tarjoaa kunnon kohotusta monipuolisten liikkeiden avulla. Tunnilla tehdään kokonaisvaltaisia lihaskuntoliikkeitä sekä sykettä nostavia liikkeitä. Tunnilla tehdään 60 sekuntia/liike töitä ja jokainen liikkuja saa itse määrittää oman tahdin liikkeiden suorittamiselle, joten tunti sopii eritasoisille liikkujille.

LAVIS® -LAVATANSSIJUMPPA

Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavis® -lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija.

LIHASKUNTOJUMPPA

Tunnilla tehdään helpon alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoharjoitteita koko keholle!
Tunnin lopuksi venytellään.

RVP-JUMPPA

Alkulämmittely tehdään helpoin ja yksinkertaisin liikkein, jonka jälkeen monipuoliset lihaskuntoharjoitteet monipuolisesti koko keholle. Tunnin lopussa lyhyet venyttelyt.

SISÄPYÖRÄILY (Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)

Sisäpyöräilyssä on helppo saada hyvä hiki pintaan. Laji sopii loistavasti sekä aloittelijoille, että jo kokeneemmille polkijoille, sillä jokainen harjoittelija pystyy itse säätämään pyörän vastusta.

TERVE – SELKÄ

Lähes jokainen ihminen kärsii jonkinlaisista selkävaivoista jossain vaiheessa elämäänsä. Selkävaivat voivat olla pitkäaikaisia ja aiheuttavat merkittävää toiminta ja työkyvyn vajausta. Tämän vuoksi ennaltaehkäisevällä toiminnalla ja liikunnalla on suuri merkitys. Tunnin tavoitteena on ohjata hallitsemaan selän asentoja ja kehittämään kehonhallintaa. Tunnilla harjoitetaan vartalon lihasten tukitoimintaa ja rangan liikkuvuutta. Aktiivisten harjoitusten kautta pyritään vaikuttamaan kivunhallintaan.

DANCEMIX

DanceMix – tunti täynnä tanssillista ilottelua! Tällä monipuolisella, mukaansa tempaavalla tunnilla yhdistellään parhaita paloja eri tanssilajeista kuten salsa, bugg ja disco. Tunnilta saa roppakaupalla hyvää mieltä ja vähän hikeä otsalle. Tunti sisältää koreografisia askelluksia musiikin tahtiin. Tulossa joulunajan ohjelmistoon.