Testilauantai Harjun kentällä ja Neidonkeitaalla la 28.5.2022

UKK-kävelytestiin Harjun urheilukentällä (Runokatu 1) klo 9.00 – 11.00 (viimeinen lähtö klo 10.30)

Perinteinen UKK-kävelytesti arvioi terveyskunnon keskeistä osatekijää kestävyyskuntoa. Testissä kävellään kaksi kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti terveyttä vaarantamatta. Testiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, testi on maksuton.

Kenelle UKK 2 km -kävelytesti soveltuu?

2 kilometrin kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä. Säännöllisesti kestävyysliikuntaa yli viisi tuntia viikossa noin tunnin kerrallaan harrastaville se ei välttämättä anna luotettavia tuloksia.

Mitä UKK 2 km -kävelytesti mittaa?

Kestävyyskunto tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Sen avulla testattavalle voidaan antaa palautetta hänen aerobisen kuntonsa riittävyydestä suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn. 2 kilometrin kävelytesti perustuu arvioon maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max). Se ilmaistaan kuntoindeksinä, jossa iän vaikutus on otettu huomioon. Kuntoindeksi kertoo kuntotason verrattuna samanikäisten naisten ja miesten viitearvoihin. Tulos on luotettava silloin, kun testi tehdään ohjattuna. Koulutettu testaaja osaa ottaa huomioon testin tulokseen vaikuttavat tekijät.

Lisätietoja UKK-kävelytestistä UKK-instituutin nettisivuilta

Inbody – mittausta Neidonkeitaalla (Runokatu 1) klo 9.30 – 11.30.

Inbodyn tarjoushintaan -50 % normaalihinnasta (norm. 26,50 €)

Inbody – mittaukseen ei tarvitse varata paikkaa etukäteen. Mittaus maksetaan Neidonkeitaan kassalle, kassalta saa ohjeet testipaikalle, Neidonkeitaan kuntosalin testihuoneeseen. Mittauksen tekeminen kestää muutaman minuutin, jonka jälkeen mittauksesta saa palautteen, joka annetaan ryhmäpalautetilaisuudessa. Nopealla ja luotettavalla testillä saadaan selville kehostasi mm. rasvaprosentti, lihasmassa, kehonnesteet, lihastasapaino, perusaineenvaihdunta, sisäelinten rasvan määrä.

Kenelle mittaus sopii?

Kehonkoostumusmittaus sopii kaikille täysi-ikäisille, terveys- ja kuntoliikuntaa harrastaville sekä kilpaurheilijoille. Liikkujan on helppo seurata kehitystään ja muutosta kehossaan. InBody – mittausta ei voida tehdä, jos testattavalla on sydämentahdistin, hän on raskaana tai hänellä on amputoitu raaja.

Inbody – mittaukseen tulijan on hyvä huomioida alla olevat asiat

Ennen testiä testattavan on pyrittävä mahdollisimman ihanteelliseen kehon tilaan, paras testiaika olisi aamupäivästä, jolloin keho ei ole altistunut päivän rasituksille.
Testi tulisi suorittaa:

  • Mahdollisimman kevyessä vaatetuksessa
  • Tyhjällä vatsalla. 2 tuntia ruokailusta
  • Vessakäynnin jälkeen
  • Ennen fyysistä rasitusta