Sinustako vertaisohjaaja ikäihmisten liikuntaan?

Lohjan Liikuntakeskus Oy ja Lohjan kaupunki järjestävät yhteistyössä vertaisohjaajakoulutuksen keväällä 2019. Vertaisohjaajakoulutus kuuluu osana Voimaa Vanhuuteen- hankkeeseen, jossa Lohja on mukana. Hankkeen tavoitteena on tukea lohjalaisten ikäihmisten (75 +) itsenäistä kotona asumista ja arjessa toimimista, lisäämällä vähän liikkuvien, heikentymisriskissä olevien iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelua kuntosalilla sekä mahdollisuuksia ulkoiluun.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa vertaisohjaajia, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vetäjinä ikäihmisten liikuntahetkissä. Koulutukseen osallistuvilta ei edellytetä aikaisempaa ohjauskokemusta. Koulutus antaa tietoa ja taitoja iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä niiden vaikutuksesta liikkumiskykyyn. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia iäkkäiden omatoimisen ja ryhmässä tapahtuvan liikunnan ohjaamiseen.

Koulutus koostuu viidestä koulutuskerrasta, ti 5.3., ti 12.3. ti 19.3., ti 26.3. ja ti 16.4. Koulutukseen kuuluu monipuolinen materiaalipaketti. Koulutukseen ilmoittautuville lähetetään tarkempi koulutusinfo ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Koulutus on maksuton. Kouluttajina toimivat VoiTas-kouluttajat Minna Varjonen sekä Minna Nuppola.

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen koulutukseen to 28.2. mennessä Minna Nuppola minna.nuppola@lohja.fi tai p. 050 443 1413