Sinustako vertaisohjaaja ikäihmisten liikuntaan?

Haluaisitko sinä olla mukana lisäämässä lohjalaisten ikäihmisten liikuntamahdollisuuksia toimimalla voima- ja tasapainoharjoitteluryhmän vertaisohjaajana tuolijumppa- tai kuntosaliryhmässä? Tai tahtoisitko ohjata taloyhtiö- tai olohuonejumppaa ja tarjota matalan kynnyksen lähiliikuntamahdollisuuden naapurustosi ikäihmisille?  

Alkuun pääset osallistumalla Lohjan Liikuntakeskus Oy:n ja Lohjan kaupungin järjestämään vertaisohjaajakoulutuksen, joka on suunnattu kaikille ikäihmisten liikuttamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen osallistuvilta ei edellytetä aikaisempaa ohjauskokemusta, aito halu vapaaehtoistyöhön riittää. Koulutuksessa saat tietoa iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta, terveysliikunnan vaikutuksista toiminta- ja liikkumiskykyyn sekä käytännön valmiuksia vertaisohjaajana toimimiseen. Koulutuksen jälkeen autamme sinut alkuun ohjausurallasi ja pääset mukaan vireään vertaisohjaajaverkostoomme. 

Koulutus koostuu viidestä koulutuskerrasta ja se järjestetään Virkistysuimala Neidonkeitaan ja Keskustan terveysaseman fysioterapian tiloissa 5.3. – 2.4.2020 välisenä aikana torstaisin klo 8.30 – 11.30. Koulutukseen ilmoittautuville lähetetään tarkempi koulutusinfo ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Kouluttajina toimivat VoiTas -kouluttajat Johanna Repola ja Minna Varjonen.  

Vertaisohjaajakoulutus kuuluu Ikäinstituutin Voimaa Vanhuuteen -hankkeeseen, jossa Lohja on mukana. Hankkeen päämääränä on edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua terveysliikunnan avulla. Koulutus on maksuton. 

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen VoiTasvertaisohjaajakoulutukseen to 27.2.2020 mennessä: Johanna Repola johanna.repola@lohja.fi tai puh044369 1806.  

Voimaa Vanhuuteen –hankkeen tiimoilta järjestetään myös ulkoiluystäväkoulutus, joka koostuu kolmesta kokoontumiskerrasta Pusulassa Palvelukeskus Iltaruskossa tiistaisin 31.3., 7.4. ja 21.4. klo 13.00 – 16.00. Kouluttajina toimivat Ulkoiluystäväkouluttajat Anna-Maija Juuso ja Heidi Käpylä. 

Vapaaehtoisen ulkoiluystävän merkitys iäkkäälle on suuri, sillä yli puolelle 75 -vuotta täyttäneistä henkilöistä ulkona liikkuminen yksin on hankalaa. Ehkä juuri sinä haluat tarjota ulkoilumahdollisuuden vaikkapa naapurillesi tai perustaa lähialueen ikäihmisille suunnatun ulkoiluryhmän.  

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen ulkoiluystäväkoulutukseen: Ikähelppi ma-pe klo 9.00 – 14.00 välisenä aikana puh. 044 369 2444.