Pyöräilyviikko Lohjalla

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5. – 13.9.2020 ja viikon päätavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään. Pyöräilyviikkoa vietetään jo 30. kertaa ja tänä vuonna pyöräilyviikon pääteemana on ”Pyöräilyn ilo”. Myös Lohjalla ollaan mukana pyöräilyviikon hengessä.

Pyöräilyviikon aikana 7.-11.9. matkailun toimipisteen aukioloaikoina, saapuessa ostoksille pyöräilykypärän kanssa Laurinkatu 50 toimipisteeseen, saa – 10% alennuksen mistä tahansa Lohjan matkailussa myynnissä olevasta matkamuistosta kuten esim. suosituista Omenankukka sateenvarjosta tai Lohja-kahvista.

Tytyrin Elämyskaivoksella lauantaina 12.9. saapuessa opastetulle yleisökierrokselle pyörällä, saa lahjaksi polkupyörän takavaloksi sopivan valon. Lisäksi kaikkien niiden kesken, jotka saapuvat la 12.9. yleisökierroksille pyörällä, arvotaan 1 Lohja-kahvipaketti kierroksen päätteeksi.

Lauantaina 12.9. poljetaan myös Lohjanjärven ympäripyöräily jo 40. kerran. Tapahtuma starttaa Harjun urheilukeskukselta klo 14.00 ja tapahtumareitin pituus on noin 68 km. Menopeliksi kelpaa mikä vain mummopyörästä maantiepyörään!

Pyöräilyviikolla on myös loistava mahdollisuus tutustua maastopyöräilyyn. Lohjan Liikuntakeskus Oy:lla on vuokrattavana kaksi maastopyörää, joista toinen on sähkömaastopyörä ja toinen on tavallinen maastopyörä. Pyörät sijaitsevat Urheiluliike JK-shopissa (Korjaamokuja 3, 08200 Lohja). Pyörän voi vuokrata Liikuntakeskuksen verkkokaupasta ja noutaa pyörän maksuvahvistusta ja henkilöllisyystodistusta vastaan JK-shopista.

Lohja Trails järjestää MTB-yhteislenkit sunnuntaina 6.9. ja 13.9. Lähtö Lohjan Jäähallin kulmalta klo 16.00. Lenkeillä on kypäräpakko. Tarkemmat tiedot osoitteessa: https://www.facebook.com/lohjatrails

Lohjan kaupunki kannustaa kaikkia työmatkapyöräilyyn pyöräilyviikon aikana. Vaihtoehtoisesti, jos on etätöissä, voi vaikka aloittaa päivänsä pyörälenkillä. Kaupungin sivujen kautta avataan pyöräilyviikon alkuun mennessä työmatkapyöräilylomake, johon voi täyttää päivittäiset pyöräilykilometrit – myös etätyöpäivien kilometrit. Kaikkien mukaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan Lohjan matkailuaiheisia palkintoja.

Kaupunkilaiset voivat osallistua myös pyöräilyviikon teemapäiviin, kuten Pyörällä töihin -päivään tiistaina 8.9. tai Pyörällä treeneihin -päivään torstaina 10.9. Ohessa vielä kaikki pyöräilyviikon valtakunnalliset teemapäivät:

  • Kaupunkipyöräpäivä pe 4.9. (varaslähtö pyöräilyviikkoon)
  • Pyöräilyviikon avaus ja Pyörä kuntoon -päivä la 5.9
  • Perhepyöräilypäivä su 6.9.
  • Sähköpyöräpäivä ma 7.9.
  • Pyörällä töihin -päivä ti 8.9
  • Pyörällä kouluun -päivä ke 9.9.
  • Pyörällä treeneihin -päivä to 10.9.
  • Pyörällä kauppaan -päivä pe 11.9.
  • Pyörämatkailupäivä la 12.9.
  • Pyörällä kaiken ikää -päivä su 13.9.