Lohjalla kehitetään pyöräilykasvatusta

Lohjan kaupunginhallitus hyväksyi maaliskuussa 2019 Lohjan kaupungin Pyöräilyn edistämisohjelman. Edistämisohjelman yhtenä toimenpiteenä on, että pyöräilykasvatus otetaan kiinteäksi osaksi päiväkotien ja koulujen ohjelmaa. Osana edistämisohjelman toteuttamista järjestetään kolmessa lohjalaisessa koulussa pyöräilyteemainen oppitunti. Tarkoitus on kerätä kokemuksia siitä, minkälainen pyöräilykasvatuksen malli sopisi Lohjan kouluihin.

”Tavoitteena on, että lapset ja nuoret kävelisivät ja pyöräilisivät koulumatkojaan mahdollisimman paljon”, toteaa Lohjan pyöräilytyöryhmän puheenjohtaja, Lohjan Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienonen. ”Arkiliikunnan lisäämisestä on hyötyä lapsen hyvinvoinnille ja lapsena opittu liikunnallinen elämäntapa kantaa tulevaisuudessakin. ”

Pyöräilyaiheiset oppitunnit järjestetään Nummen yhtenäiskoulussa, Muijalan koulussa ja Virkby skolan -koulussa torstaina 29.8 ja perjantaina 30.8. Nummen pyöräilyoppitunti järjestetään 6.-luokkalaisille, Muijalassa 3.-luokkalaisille ja Virkbyssa 5.-6. luokkalaisille. Oppitunneilla keskitytään pyöränkäsittelytaitoihin ja liikenneturvallisuuteen. Oppitunnit pidetään ulkona pyörillä ajaen. Oppituntien vetäjinä toimivat Valpastin Oy:n asiantuntijat yhdessä opettajien kanssa.

Vuoden 2019 pyöräilykasvatuksen kehittäminen on osa Lohjan liikkumisen ohjauksen hanketta ja se saa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rahoitusta.

Lisätietoja antavat:

  • pyöräilytyöryhmän puheenjohtaja Jukka Vienonen, Lohjan Liikuntakeskus p. 044 502 0120
  • palvelupäällikkö Liisa Saarniniemi, Kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalvelut, Lohjan kaupunki p. 044 374 3740
  • yhteysjohtaja Hanna-Maria Grandell, Lohjan kaupunki, p. 044 357 37 30

Lisätietoja verkosta:

Pyöräilykasvatus: https://www.poljin.fi/fi/pyorailykasvatus https://pyoraliitto.fi/toiminta/pyorailykasvatus

Lohjan pyöräilyn edistämisohjelma on osoitteessa: http://www.e-julkaisu.fi/lohja/pyorailykaupunki