Lohjalla altistumisia koronavirukselle joukkueharrastuksessa

Lohjalla on todettu joukkoaltistumisia joukkueurheilussa. Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Nummelan ja Lohjan jäähalleilla jääkiekko-ottelussa sekä kahdessa harjoituksessa.

Lohjalainen Ghostbusters altistui koronavirukselle lauantaina 17.10.2020 Nummelan jäähallissa pelatussa ottelussa. Koronavirukselle on altistunut pelaajia myös kahden lohjalaisen joukkueen harjoituksissa, Roution Atleticon 18.10.2020 klo 19.30 – 21.00 ja Sapin joukkueessa 20.10.2020 kello 14.15 – 15.30. Kaikki joukkueiden pelaajat on tunnistettu ja heihin on oltu terveydenhuollon toimesta yhteydessä. Altistuneiden määrä nousee jo tässä vaiheessa lähes 60 henkilöön.

Kaikki kyseessä olevat joukkueet laitetaan karanteeniin. Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Ennen Roution Atleticon harjoitusta 18.10.2020 on pelattu Harjun Kiekko Ladys-Hyvinkään Storm ottelu, joka päättyi klo 19.00. Mikäli pelaajia on jäänyt jäähallin tiloihin yhtäaikaisesti Roution Atleticon harjoituksessa olleiden kanssa, tulee seurata korostetusti mahdollisia korona-oireita ja hakeutua koronatesteihin. Sapin joukkueen 20.10.2020 pidettyä harjoitusta ennen on jäähallilla ollut yleisöluisteluvuoro ja harjoitusten jälkeen Lohjan Taitoluistelijoiden vuoro. Saadun tilannekuvan perusteella luistelijoiden osalta ei kontaktia jääkiekkojoukkueen kanssa ole ollut ja näin ollen altistuminen on epätodennäköistä.

Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Lohjan kaupunki viestii koronasta mm. kaupungin kotisivuilla ja somessa. Katso lisätiedot kaupungin koronaviestinnästä Lohja.fi -sivulta.