#liikutasenioria -kampanja

Liikuntakeskuksen väellä on tällä hetkellä valtava huoli ikäihmisten liikkumattomuudesta ja sosiaalisten kontaktien puuttumisesta! Moni ikäihminen ei tällä hetkellä pääse tärkeän liikuntaharrastuksensa pariin, jossa hän normaalisti tapaa ystäviään ja pääsee vaihtamaan heidän kanssaan viikon kuulumisia. Liikkumattomuuden myötä myös heidän voimansa heikkenevät ja vireystila laskee, koska kotoa ei välttämättä tule lähdettyä ulos. 

Tunnetko Sinä tällaisen ikäihmisen? Voisitko Sinä soittaa hänelle tänään ja kysyä hänen kuulumisiaan? Tai pystyisitkö lähteä ulkoilemaan hänen kanssaan? 

Haluammekin nyt haastaa kaikki lohjalaiset mukaan tähän tärkeään asiaan! #liikutasenioria

Kurkkaa tästä vinkit #liikutasenioria -tuolijumppaan!

Lisää vinkkejä liikuntahetkiin

Olemme koonneet tähän vinkkejä, joita voi hyödyntää senioreiden liikuttamisessa.

Tuolijumppa

Tuolijumppa sopii kaiken kuntoisille, sillä liikkeistä löytyy vaihtoehtoja kaikille. Sen avulla voi harjoitella lihaskuntoa, kestävyyttä ja tasapainoa. Tuolijumppaliikkeitä on paljon erilaisia ja niistä voi valita kuntotasolleen sopivimmat.

Ohjeet tuolijumppaan istuen
Ohjeet tuolijumppaan seisten

Tasapainoilu

Tasapainoilu on tärkeä liikkumiskyvyn kannalta. Tasapainoa tarvitaan asennon säilyttämiseksi, niin paikallaan seistessä kuin liikkuessakin. Heikentynyt tasapaino lisää riskiä kaatua. Tasapainoa harjoittelemalla voit ylläpitää tai jopa parantaa liikkumiskykyä.

Ohjeita tasapainoiluliikkeisiin 1
Ohjeita tasapainoiluliikkeisiin 2

Ikäinstituutin jumppaohjelmia

Aamujumppa
Kävely kevyemmäksi
Tasapaino taitavaksi
Rappujumppa
Tuolijumppa

Ikäinstituutin jumppavideot

Youtubesta löytyy myös Ikäinstituutin jumppavideoita, tutustu niihin tästä!