Latua Latua Lohjalle 2019! – Tekolumiladun joukkorahoituskampanja starttaa taas!

Vuosi sitten Lohjan Liikuntakeskus toteutti ensimmäistä kertaa joukkorahoituskampanjan tekolumiladun toteuttamiseksi Lohjanharjulle. Vaikka rahoitukseen lähti mukaan yli sata tahoa, tarvittavaa rahoitussummaa ei kuitenkaan saatu kokoon ja latu ei toteutunut. Viime talvi oli onneksi hyvä ja sen johdosta päästiin hiihtämään pitkä kausi luonnonlumella.

Tämänhetkisessä taloustilanteessa joukkorahoituskampanja on ainoa tapa toteuttaa tekolumilatu, joten tänä vuonna joukkorahoitusta tekolumiladun toteuttamiseksi yritetään uudelleen. Tavoitteena on kerätä 20 000 €, jolla saataisiin toteutettua 2,1 km lenkki (Sorakuopan lenkki). Minimitavoite, jolla kampanja toteutuu, on 15 000 € ja sillä voidaan toteuttaa 1,1 km mittainen latu. Mikäli rahoitusta ei saada kasaan, rahoitussummat palautetaan rahoittajille kampanja-ajan päätyttyä.

Tekolumiladulla normaalisti tavoitellaan hiihtokauden pidentämistä alkupäästä. Jos lunta tulee taivaalta jo alkutalvesta niin paljon, että ladut saadaan tehtyä ilman tekolunta, rahat palautetaan rahoittajille. Tekolumiladun teon aloitukselle on myös asetettu takaraja, sillä lumen ja ladun tekeminen vievät noin kahdesta kolmeen viikkoa. Mikäli tekolumiladun tekoa ei päästä aloittamaan tammikuun aikana, hiihtokausi jää niin lyhyeksi, ettei sitä aloiteta lainkaan. Tällöin kerätyt rahat palautetaan rahoittajille.

Tekolumilatua voi rahoittaa täällä: https://mesenaatti.me/campaign/?id=1317#single/view

Tukisumman voi maksaa myös Neidonkeitaan kassalla kampanja-aikana. Neidonkeitaan kassalla rahoitukseen osallistuvat jättävät tilinumeronsa ja yhteystietonsa mahdollista takaisinmaksua varten.

Mikäli kampanja toteutuu ja tekolumilatu saadaan tehtyä, järjestetään ladun valmistuttua avajaiset, jonne kaikki rahoittajat kutsutaan. Tule siis mukaan rahoittamaan Latua Latua Lohjalle ja varmistamaan hiihto-olosuhteet, vaikkei taivaalta tulisi lunta ollenkaan!