Kaupunkiveneet saapuvat Lohjalle toukokuussa

Kaupunkivenepalvelu Skipperin kaupunkiveneet rantautuvat Lohjalle Aurlahden rantaan toukokuun alussa. Kaupunkivenepalvelu tuotetaan yhteistyössä Lohjan Liikuntakeskuksen, Lohjan kaupungin ja Cafe Aurlahden kanssa. Lohjalle tulee kolme soutuvenettä ja 2 – 3 moottorivenettä käyttäjämäärän kehittymisestä riippuen. Veneitä lisätään kauden aikana tarpeen vaatiessa.

”Kaupunkiveneet luovat uusia mahdollisuuksia lohjalaisille ulkoiluun ja liikkumiseen”, sanoo Lohjan Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienonen.

Veneiden varaukset, käyttöönotto ja palautus tapahtuvat digitaalisesti Skipperin sovelluksella. Soutuveneissä käyttäjä voi varata veneen käyttöönsä kolmeksi tunniksi kerrallaan. Moottoriveneissä käyttäjällä on käytössään kaksi aktiivista varausta, joilla voi varata veneen joko aamupäiväksi 8:30-16:00 tai loppupäiväksi 16:30-08:00. Kaksi varausta voi yhdistää myös yhdeksi 23,5 h varaukseksi. Kun vene on palautettu, käyttäjä voi tehdä uuden varauksen. Skipperi ei rajoita varausten määrää kauden aikana. Kaupunkivenekausi alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuussa.

Kuluttajien tarpeet ja arvostukset muuttuvat, siksi vertaisvuokraus ja yhteiskäyttöpalvelut ovat yleistyneet kaikkialla. Myös kaupunkien vastaanotto on ollut innostunutta ja palvelu nähdään kaupungin vetovoimatekijänä. Vallitsevasta korona-tilanteesta johtuen kotimaanmatkailun, lähimatkailun ja retkeilyn ennakoidaan jatkavan kasvua.

“Seuraamme aktiivisesti viranomaismääräyksiä ja suosituksia. Vaikka korona-epidemia vaikuttaa esim. koulutusten järjestämiseen, pystymme tarjoamaan aloitteleville veneilijöille webinaareja ja sähköiset kurssimateriaalit sekä yksityisopetusta veneen käsittelyyn. Olemme myös muuttaneet joitain käytäntöjä sekä palvelun sopimusehtoja pahan päivän varalle. Näillä näkymin veneilykauden tilanne näyttää onneksi hyvältä” mainitsee yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Kristian Raij.

Skipperi huolehtii kaupunkiveneiden ylläpidosta, huolloista, vakuutuksista ja veneiden saatavuudesta. Lisätietoja kaupunkivenepalvelusta osoitteessa skipperi.fi