Gunnarlan ulkoilusiltojen nimet julkaistu

Gunnarlaan on saatu uudet ulkoilusillat viimeisten parin vuoden aikana ja sillat onkin ollut jo kovassa käytössä, niin kesällä kuin talvellakin. Eri puolilla maailmaa liikuntakulttuuriin on kuulunut, että liikuntapaikkoja nimetään merkittävien urheilijoiden tai urheiluvaikuttajien nimillä heidän elämäntöidensä kunnioittamiseksi. Vähitellen tämä kulttuuri on leviämässä Suomeenkin. Gunnarlan ulkoilusiltojen nimeäminen tuo silloille erottuvat nimet, jolloin ne on helpommin tunnistettavia.

Junaradan ylittävä ulkoilusilta nimetään liikuntaneuvos Leo Lipastin mukaan, Lipastin sillaksi, kunnioittamaan hänen merkittävää elämäntyötään lohjalaisen liikunnan eteen. 

Leo Lipasti (1912 – 2005) oli lohjalainen liikunnan ja urheilun moniosaaja, joka toimi aktiivisena liikuttajana useassa lohjalaisessa liikuntaseurassa. Leo teki työuransa opettajana ja tuli Lohjalle 50-luvulla Outamon poikakotiin opettajaksi. Eläkkeelle siirtymisen jälkeen 1975 Leo keskittyi lohjalaisen liikunnan kehittämiseen. Leo oli mukana perustamassa Lohjan seudun latu ry:tä, jossa hän toimi myös 14 vuotta puheenjohtajana, hän oli myös Hiidenkiertäjät ry:n perustajajäsen sekä aktiivinen toimija seurassa. Leo oli mukana perustamassa Lohjan Jumppa Jussit ry:tä ja toimi useamman vuosikymmenen myös heidän vetäjänään. Leo pyrki innostamaan myös lapsia liikkumaan ja erityisesti hän kannusti monipuoliseen ja leikinomaiseen liikkumiseen. 1990-luvulla haettiin Leolle liikuntaneuvoksen arvonimeä, perusteina liikunnan edistäminen Lohjalla, jonka malli huomioitiin valtakunnallisesti liikuntaohjelmia laadittaessa. Leo ideoi ja toteutti myös lukemattomia kuntoliikuntatapahtumia. Leon yksi kuuluisimmista sanonnoista on ”jos löhööt, niin lahoot”. 

Gunnarlankadun ylittävästä Gunnarlan ulkoilusillasta järjestettiin nimikilpailu syksyllä 2022, jolloin lohjalaisilla oli mahdollisuus esittää ulkoilusillalle nimeä. Nimiehdotuksia tuli lähemmäs 70 erilaista ja eniten ehdotuksia sai Virtakoivun silta, hiihtäjä Pekka Virtakoivun mukaan.  Pekka Virtakoivu (s. 1949) on legendaarinen lohjalaishiihtäjä, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti tasatyöntöhiihdon kehittäjänä. Nykypäivänä lähes kaikki maratonhiihdot hiihdetään tasatyöntötekniikalla. Tällä tasatyöntötyylillä hän on hiihtänyt useamman vuosikymmenen ajan. Pekka aloitti oman hiihtouransa jo nuorena ja Lohjalla asuessaan hän on edustanut hiihdossa aina Lohjan Louhea. Menestystä on tullut monestakin eri pitkän matkan hiihdosta, joista hän on voittanut mm. Pirkan hiihdon, Tervahiihdon sekä Pogosta-hiihdon. Finlandia hiihtoon, joka on yksi maailman suurimmista massahiihtotapahtumista, on Pekka osallistunut 44 kertaa, ja paras sijoitus hänellä on 4. sija. Pekalla on myös useita maailmanmestaruuksia ja mitaleita hiihdon veteraanien MM-hiihdoista.