Tuntikuvaukset

ASAHI

Asahi on suomalainen terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta terveysliikuntaa, joka auttaa ihmistä kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan. Asahin liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään hitaan hengityksen tahdissa. Perusliikeharjoituksessa harjoitetaan, avataan ja rentoutetaan järjestelmällisesti koko kehoa. Asahi sopii erinomaisesti muun liikuntaharjoittelun oheen palauttavaksi ja liikkuvuutta lisääväksi harjoitusmuodoksi.

CHIPILATES

Kehittää kehon ja keskivartalon hallintaa, parantaa liikkuvuutta sekä harjoittaa syviä lihaksia. Pallo ohjaa kehon liikeratoja ja samalla toimii aromaterapeuttisena innokkeena. Tunti sopii kaikille.

CRUISER -SISÄPYÖRÄILY

(Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)
Tämä sisäpyöräilytunti on keskiraskas vauhtikestävyystunti, jossa yhdistyvät intensiivisiet harjoitusosiot ja ajamisen nautinto. Tunti sopii jo jonkin verran liikuntaa harrastaneille pyöräilyn ystäville.

ELÄVÄ RANKA

Ranka eläväksi – mieli rauhalliseksi. Tunneilla tutustutaan tanssiterapeuttiseen menetelmään, jonka avulla asetutaan liikkeen kautta lepoon ja hiljaisuuteen. Tehdään rauhallisia ja lempeitä liikesarjoja oman kehon rytmiä ja mahdollisuuksia kuunnellen. Annetaan itselle aikaa päästää irti jännityksistä ja kivuista. Harjoitustunnit päättyvät joogarentoutukseen. Mukaan on hyvä varata joustavan ja lämpimän asun lisäksi jumppamatto, jumppakuminauha tms. sekä pieni huopa työskentelyä helpottamaan. Elävä ranka -harjoitukset  ovat yksinkertaisia ja sopivat myös kivuliaalle keholle.

KEVYT LAVIS®

Hypyttömällä Kevyt Lavis®-tunnilla nautimme liikunnasta kotimaisen lavamusiikin tahtiin. Musiikkilajeina voi olla esimerkiksi humppa, valssi, bugg, jenkka tai tango.
Laviksessa yhdistämme tanssiaskeleita ja perinteisiä jumppaliikkeitä. Tämä on hypytön tunti. Kukin liikkuu tunnilla oman kuntotasonsa mukaan.

KUNTOJUMPPA

Tunnilla on reipastahtinen aerobinen osuus, joka toteutetaan erilaisin askelluksin. Tätä seuravat tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja loppuvenyttely. Tunti sopii jo aiemmin liikkuneelle.

KUNTOPATTERITREENI

Kuntopatterotreenissä liikkeet suoritetaan neljän liikkeen pattereina ja jokaista patteria tehdään kolme kierrosta, jokainen harjoittelija omalla paikallaan. Liikepattereissa vaihtelevat lihaskuntoliikkeet sekä sykkeen kohotus liikkeet. Tunnilla jokainen liikkuja pystyy itse määrittelemään harjoitustahdin ja ohjaaja antaa vaihtoehtoisia liikkeitä, joten tunti sopii eritasoisille liikkujille.

KUNTOTREENI

Tämä tunti tarjoaa kunnon kohotusta monipuolisten liikkeiden avulla. Tunnilla tehdään kokonaisvaltaisia lihaskuntoliikkeitä sekä sykettä nostavia liikkeitä. Tunnilla tehdään 60 sekuntia/liike töitä ja jokainen liikkuja saa itse määrittää oman tahdin liikkeiden suorittamiselle, joten tunti sopii eritasoisille liikkujille. Jokainen harjoittelee omalla paikallaan, joten oma jumppa-alusta mukaan!

LAVIS® -LAVATANSSIJUMPPA

Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavis® -lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija.

LIHASKUNTOJUMPPA

Tunnilla tehdään helpon alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoharjoitteita koko keholle!
Tunnin lopuksi venytellään. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

TERVE SELKÄ

Lähes jokainen ihminen kärsii jonkinlaisista selkävaivoista jossain vaiheessa elämäänsä. Selkävaivat voivat olla pitkäaikaisia ja aiheuttavat merkittävää toiminta ja työkyvyn vajausta. Tämän vuoksi ennaltaehkäisevällä toiminnalla ja liikunnalla on suuri merkitys. Tunnin tavoitteena on ohjata hallitsemaan selän asentoja ja kehittämään kehonhallintaa. Tunnilla harjoitetaan vartalon lihasten tukitoimintaa ja rangan liikkuvuutta. Aktiivisten harjoitusten kautta pyritään vaikuttamaan kivunhallintaan.

ULKOTREENI

(Kokoontuminen Harjun urheilukeskuksen katsomossa, Runokatu 1)
Ulkotreeneissä tehdään monipuolisesti eri ulkoliikuntamuotoja Harjun Urheilukeskuksen läheisyydessä. Tunnit koostuvat aina reippaasta alkulämmittelystä, teeman mukaisesta harjoituksesta ja nopeista loppuveryttelyistä. Harjoitusten teemat vaihtuvat viikoittain. Alla olevasta listasta löydät viikon harjoituksen. Treenit mukautetaan sääolosuhteiden mukaan. Muista kuitenkin säänmukainen varustus.

Tuntien teemat:
11.11. Ulkokuntosalitreeni Harjun ulkokuntosalilla
18.11. Kiertoharjoittelu
25.11. Porrastreeni Kunnon portaissa
2.12. Tehokas HIIT-treeni
9.12. Supertreeni – treenin sisältö julkaistaan myöhemmin (syyskauden viimeinen ulkotreeni)

VENYTTELY

Tunnilla tehdään kevyt ja helppo alkulämmittely, joka valmistaa lihaksia venyttelyyn. Venytykset ovat pitkiä ja rauhallisia. Tunti sopii hyvin aloittelijoille ja kokeneemmillekin kuntoilijoille palautuksen tehostamiseksi.

YOGA FLOW™

Yoga Flow on kehon voimaa sekä hallintaa lisäävä harjoitus. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Liikkeet virtaavat alkuasennosta toiseen. Asentojen ylläpitäminen vaatii sekä lihastyötä että keskittymistä. Syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja tietoisuus omasta kehosta kasvaa harjoitusten avulla. Tunti sopii aloitteleville sekä jo joogaa harrastaneille kuntoilijoille.

ZUMBA®

(Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico, Ratakatu 24)
Keskivartaloa muokkaava tanssitunti, jossa yhdistellään eri tanssilajeja, mm. cumbiaa, salsaa, sambaa ja reggaetonia. Tunnilla yhdistellään latino-rytmejä tämän hetken kuumimpiin tanssiaskeliin. Energinen ja iloinen tunti, jonka aikana kulutat paljon kaloreita.