Tuntikuvaukset

BODYPUMP™

Les Mills BODYPUMP™ on alkuperäinen Les Millsin tangolla ja painoilla tehtävä harjoitus. Se muokkaa, virittää ja voimistaa koko kehoa nopeasti. BODYPUMP™ -tunnilla keskitytään useisiin toistoihin pienillä painoilla. Harjoitus polttaa kaloreita, kehittää lihasvoimaa ja muokkaa vartaloa. BODYPUMP™ haastaa tärkeimmät lihasryhmät intensiiviseen treeniin kyykkyjen, työntöjen, nostojen ja kääntöjen avulla. Tunnilla yhdistyy koreografia, hittimusiikki ja tehokas treeni.

CHIPILATES

Kehittää kehon ja keskivartalon hallintaa, parantaa liikkuvuutta sekä harjoittaa syviä lihaksia. Pallo ohjaa kehon liikeratoja ja samalla toimii aromaterapeuttisena innokkeena. Tunti sopii kaikille.

CRUISER -SISÄPYÖRÄILY

(Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy, Ratakatu 24)
Tämä sisäpyöräilytunti on keskiraskas vauhtikestävyystunti, jossa yhdistyvät intensiivisiet harjoitusosiot ja ajamisen nautinto. Tunti sopii jo jonkin verran liikuntaa harrastaneille pyöräilyn ystäville.

ELÄVÄ RANKA

Ranka eläväksi – mieli rauhalliseksi. Tunneilla tutustutaan tanssiterapeuttiseen menetelmään, jonka avulla asetutaan liikkeen kautta lepoon ja hiljaisuuteen. Tehdään rauhallisia ja lempeitä liikesarjoja oman kehon rytmiä ja mahdollisuuksia kuunnellen. Annetaan itselle aikaa päästää irti jännityksistä ja kivuista. Harjoitustunnit päättyvät joogarentoutukseen. Mukaan on hyvä varata joustavan ja lämpimän asun lisäksi jumppamatto, jumppakuminauha tms. sekä pieni huopa työskentelyä helpottamaan. Elävä ranka -harjoitukset  ovat yksinkertaisia ja sopivat myös kivuliaalle keholle.

HITTIJUMPPA

Hittijumppa on uusi energinen tunti viikkokalenterissamme. Jumppa koostuu aerobisesta osuudesta, lihaskunnosta ja lyhyistä loppuvenyttelyistä. Iloista ja reipasta tuntia tahdittavat tunnetut hittikappaleet.

KEVYTJUMPPA

Tunnilla jumpataan rauhalliseen tahtiin ja tehdään liikkeitä, joihin kaikkien on helppo tulla mukaan. Tunnin aikana tehdään monipuoliset lihaskuntoliikkeet, joita jokainen voi tehdä oman kuntotasonsa mukaan. Tunnin lopussa venyttelyt. Tunti on tarkoitettu aloitteleville jumppaajille tai muuten kevennettyä ohjelmaa tarvitseville.

KUNTOJUMPPA

Tunnilla on reipastahtinen aerobinen osuus, joka toteutetaan erilaisin askelluksin. Tätä seuravat tehokkaat lihaskuntoliikkeet ja loppuvenyttely. Tunti sopii jo aiemmin liikkuneelle.

KUNTOTREENI

Tämä tunti tarjoaa peruskunnon kohotusta kaiken ikäiselle ja kuntoiselle liikkujalle. Tunnilla liikkuja voi itse määrittää oman tahdin liikkeiden suorittamiselle. Tunnilla harjoitetaan kehoa kokonaisvaltaisesti omalla kehonpainolla sekä välineitä hyödyntäen kuntopiirityylisesti.

LAVIS® -LAVATANSSIJUMPPA

Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavis® -lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija.

LIHASKUNTOJUMPPA

Tunnilla tehdään helpon alkulämmittelyn jälkeen monipuolisia lihaskuntoharjoitteita koko keholle!
Tunnin lopuksi venytellään. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

PERUS-CIRCUIT

Helppo alkuverryttely, jonka jälkeen monipuolinen kiertoharjoitus kuntosalilaitteissa ja loppuun lyhyt venyttely.

POWER-CIRCUIT

Tehokkaan alkulämmittelyn jälkeen kiertoharjoittelu kuntosalilaitteilla. Vuorotellen voima ja HIIT- harjoitteet haastavat tehokkaasti. Tunnin lopussa lyhyet venyttelyt. Tunti sopii jo aikaisemmin circuitissa käyneelle.

TERVE-SELKÄ

Lähes jokainen ihminen kärsii jonkinlaisista selkävaivoista jossain vaiheessa elämäänsä. Selkävaivat voivat olla pitkäaikaisia ja aiheuttavat merkittävää toiminta ja työkyvyn vajausta. Tämän vuoksi ennaltaehkäisevällä toiminnalla ja liikunnalla on suuri merkitys. Tunnin tavoitteena on ohjata hallitsemaan selän asentoja ja kehittämään kehonhallintaa. Tunnilla harjoitetaan vartalon lihasten tukitoimintaa ja rangan liikkuvuutta. Aktiivisten harjoitusten kautta pyritään vaikuttamaan kivunhallintaan.

VENYTTELY-TUNTI

Tunnilla tehdään kevyt ja helppo alkulämmittely, joka valmistaa lihaksia venyttelyyn. Venytykset ovat pitkiä ja rauhallisia. Tunti sopii hyvin aloittelijoille ja kokeneemmillekin kuntoilijoille palautuksen tehostamiseksi.

YOGA FLOW™

Yoga Flow on kehon voimaa sekä hallintaa lisäävä harjoitus. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Liikkeet virtaavat alkuasennosta toiseen. Asentojen ylläpitäminen vaatii sekä lihastyötä että keskittymistä. Syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja tietoisuus omasta kehosta kasvaa harjoitusten avulla. Tunti sopii aloitteleville sekä jo joogaa harrastaneille kuntoilijoille.

ZUMBA®

(Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico, Ratakatu 24)
Keskivartaloa muokkaava tanssitunti, jossa yhdistellään eri tanssilajeja, mm. cumbiaa, salsaa, sambaa ja reggaetonia. Tunnilla yhdistellään latino-rytmejä tämän hetken kuumimpiin tanssiaskeliin. Energinen ja iloinen tunti, jonka aikana kulutat paljon kaloreita.