Tuntikuvaukset

JOOGA

Senioreille tarkoitettu joogatunti, jossa iän tuomat rajoitukset otetaan huomioon.
Liikkeet tehdään sekä seisten että lattialla. Mukaan on hyvä ottaa pitkähihainen vaatetus, loppurentoutumista varten.

OHJATTU KUNTOSALIRYHMÄ

Tunnin alussa yhteinen alkulämmittely. Alkulämmittely koostuu erilaisista liikkuvuus- koordinaatio ja tasapainoharjoitteista. Alkulämmittelyn jälkeen siirrytään kuntosalilaitteisiin, joissa tehdään ohjaajan antaman ajan mukaan. Kuntosalilaitteiden välissä on tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteita. Tunnin lopussa yhteiset venyttelyt.

KUNTOTANSSI

Iloinen ja vauhdikas tanssillinen tunti, joka sopii kaikille. Tunnilla tehdään helppoja askelluksia tanssien perusaskelilla jumppaliikkeillä höystettynä. Tunti pidetään sopivan ”simppelinä”, joten se sopii kaikille, jotka haluavat tanssia! Lisäksi mahtavaa iskelmä- ja tanssimusiikkia, mm. cha-cha’ta, salsaa, reggaeton, rockia, bachataa, humppaa, jne..

KUNTOJUMPPA

Tunti on kaikkein haastavin senioriliikunnan tunneista. Tunnilla tehdään reipas alkulämmittely, jonka aikana syke nousee. Tämän jälkeen tehdään liikkuvuus- ja tasapainoharjoituksia sekä keskitytään tekemään lihaskuntoliikkeitä seisten sekä patjojen päällä maaten. Lihaskunto-osuuden jälkeen venytykset.

KEHONHUOLTO

Tunnilla on rauhallinen alkulämmittely, jonka aikana keskitytään erityisesti liikkuvuuteen ja tasapainoon. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään kehoa vahvistavia liikkeitä, jonka jälkeen siirrytään rauhallisiin venytyksiin. Tunti sopii hyvin henkilöille, jotka kaipaavat rauhallista liikuntaa.

LIHASKUNTOJUMPPA

Tunnilla tehdään alkulämmittely yksinkertaisin, rauhallisin liikkein, tunnilla ei nosteta sykettä. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään liikkuvuus- ja tasapainoharjoitteita. Tämän jälkeen siirrytään lihaskuntoharjoitteisiin, joita tehdään monipuolisesti koko keholle. Tunnin lopussa venyttelyt.

VOIMAA JA TASAPAINOA

Tunti sisältää yhteisen alkulämmittelyn, jonka jälkeen tehdään monipuolisesti erilaisia tasapaino ja voimaharjoitteita. Voimaharjoittelussa jalkojen lihasvoimaa harjoitetaan joka tunnilla, jonka lisäksi lihasvoimaa ja tasapainoa harjoitetaan monipuolisesti ja vaihtelevasti koko vartalon osalta. Tunnin lopuksi on yhteinen loppuverryttely. Tunnilla voidaan käyttää välineitä, kuten voimatankoa, käsipainoja, kuminauhaa ja tasapainolautoja. 

VENYTTELY-RENTOUTUS

Rentouttava ja kehoa huoltava tunti, jossa kevyen alkulämmittelyn jälkeen huolletaan kehoa pehmeiden liikkeiden avulla. Alkulämmittelyn jälkeen lihaksia venytetään monipuolisesti. Tunnilla käydään koko kehon lihasryhmät läpi, eri tekniikoita käyttäen. Tunnilla vähennetään lihaskireyksiä, parannetaan nivelliikkuvuutta ja rentoutetaan kehoa. Sopii kaikille kehonhuoltoa kaipaaville.

VESITREENI

Tehokas liikuntamuoto, joka vahvistaa kehoa monipuolisesti. Vesi vastustaa liikkeitä ja tekee niistä tehokkaampia kuin kuivalla maalla. Nosteen takia vesi on lempeä ympäristö myös niille, joille normaali liikunta tuottaa hankaluuksia tai kipuja. Vesijumppa sopii hyvin myös iäkkäille, ylipainoisille, tuki- ja liikuntaelinsairaille, hengityselinsairaille ja sydänpotilaille. Vaikea sydänvika tai verenpainetauti voi kuitenkin olla vesijumpan este. Tarkista lääkäriltäsi lajin soveltuvuus itsellesi.

TUOLIJUMPPA

Ryhmässä jumpataan monipuolisesti tuolilla istuen tai seisten tuoliin tukeutuen. Ryhmä soveltuu kaikentasoisille liikkujille myös niille, joilla on haasteita liikkumiskyvyssä tai liikkumisen apuväline (keppi tai rollaattori) käytössä. Tunnin tavoitteena on lisätä liikkuvuutta, kestävyyttä sekä pitää isot lihakset vahvoina ja toimintakykyisinä. Tarvittaessa oma avustaja voi olla mukana harjoittelussa. Tunnilla voidaan käyttää välineitä, kuten kuminauhaa, palloja tai keppiä.