LatuaLatua Lohjalle!

Tekolumilatu kaudelle 2018 – 2019 joukkorahoituksella

Tilanne 19.10.2018: Latua rahoitettu 2060 €, rahoittajia 31. 

Rahoita tekolumilatua tästä!

Lohjan kaupunki on asettanut toimijoilleen säästötavoitteita ja Lohjan Liikuntakeskuksen säästökohteisiin lukeutuu mm. tekolumilatu. Tekolumiladun toteutus on kallista ja sitä on aikaisemminkin toteutettu hiihtäjien tuella. Tänä syksynä Lohjan Liikuntakeskus vetoaa innokkaihin hiihtäjiin ja pyrkii keräämään joukkorahoitusta tekolumiladun toteutusta varten.

Tavoitteena on kerätä 20 000 €, jolla voidaan toteuttaa 2,1 km tekolumilatu eli Sorakuopan lenkki. Minimitavoitteena on kerätä 15 000 €, jolla saadaan tehtyä 1,1 km tekolumilatu. Mikäli minimitavoitetta ei saada kasaan, tekolumilatua ei tänä talvena tehdä ollenkaan ja rahat palautuvat rahoittajille.

Tykityksen aloittamiseksi tarvitaan vähintään 7 asteen pakkanen ja tykityksen kesto määräytyy lämpötilan mukaan. Ihannepakkanen on noin 15 astetta. Lohjan Liikuntakeskus Oy:n käytössä on yksi lumitykki, minkä vuoksi riittävän lumimäärän teko vie aikaa. Tykitys aloitetaan aikaisempien vuosien tapaan silloin, kun ennusteet osoittavat sen olevan järkevää. Mikäli tykitys keskeytyy lämpötilan vaihtelun tai muun syyn vuoksi, pyritään lumentekoa jatkamaan heti, kun se on mahdollista.

Tekolumiladulla normaalisti tavoitellaan hiihtokauden pidentämistä alkupäästä. Jos lunta tulee taivaalta jo alkutalvesta niin paljon, että ladut saadaan tehtyä ilman tekolunta, palautamme rahat rahoittajille. Lisäksi tykityksen aloitukselle on asetettu takaraja, sillä tykityksen aloituksesta valmiiseen latuun kuluu aikaa noin 2 – 3 viikkoa. Jos sääolosuhteista johtuen tykitystä ei päästä aloittamaan tammikuun aikana, hiihtokausi jää niin lyhyeksi, että tykitystä ei aloiteta ollenkaan ja kerätyt rahat palautetaan rahoittajille.

Mikäli kampanja toteutuu ja tekolumilatu saadaan tehtyä, järjestetään ladun valmistuttua avajaiset, jonne kaikki rahoittajat kutsutaan.

Tukisumman voi maksaa myös Neidonkeitaan kassalla kampanja-aikana.

Latua on mahdollista tukea myös suuremmalla summalla esimerkiksi yrityksenä, olemalla yhteydessä Lohjan Liikuntakeskukseen sähköpostitse lohjan.liikuntakeskus@lohja.fi.

Joukkorahoituksen kampanjasivulle tästä.