LatuaLatua Lohjalle!

Tekolumilatu kaudelle 2019 – 2020

Osallistu joukkorahoituskampanjaan täällä!

Vuosi sitten toteutettiin ensimmäistä kertaa joukkorahoituskampanja tekolumiladun toteuttamiseksi. Vaikka rahoitukseen lähti mukaan yli sata tahoa, latu ei kuitenkaan toteutunut. Onneksi viime talvi oli hyvä ja sen johdosta päästiin hiihtämään pitkä kausi luonnonlumella. Joukkorahoituskampanja on tämänhetkisessä taloustilanteessa ainoa tapa toteuttaa tekolumilatu. Osallistumalla rahoituskampanjaan olet mukana mahdollistamassa hiihto-olosuhteet, vaikka talvi tekisi tepposet.

Tavoitteenamme on kerätä 20 000 €, jolla voidaan toteuttaa 2,1 km tekolumilatu eli Sorakuopan lenkki. Minimitavoitteenamme on kerätä 15 000 €, jolla saadaan tehtyä 1,1 km tekolumilatu. Mikäli minimitavoitetta ei saada kasaan, tekolumilatua ei tehdä ollenkaan ja rahat palautuvat rahoittajille.

Tykityksen aloittamiseksi tarvitaan vähintään 7 asteen pakkanen ja tykityksen kesto määräytyy lämpötilan mukaan. Ihannepakkanen on noin 15 astetta. Lohjan Liikuntakeskus Oy:n käytössä on yksi lumitykki, minkä vuoksi riittävän lumimäärän teko vie aikaa. Tykitys aloitetaan aikaisempien vuosien tapaan silloin, kun ennusteet osoittavat sen olevan järkevää. Mikäli tykitys keskeytyy lämpötilan vaihtelun tai muun syyn vuoksi, pyritään lumentekoa jatkamaan heti, kun se on mahdollista.

Tekolumiladulla normaalisti tavoitellaan hiihtokauden pidentämistä alkupäästä. Jos lunta tulee taivaalta jo alkutalvesta niin paljon, että ladut saadaan tehtyä ilman tekolunta, palautamme rahat rahoittajille. Lisäksi tykityksen aloitukselle on asetettu takaraja, sillä tykityksen aloituksesta valmiiseen latuun kuluu aikaa noin 2 – 3 viikkoa. Jos sääolosuhteista johtuen tykitystä ei päästä aloittamaan tammikuun aikana, hiihtokausi jää niin lyhyeksi, että tykitystä ei aloiteta ollenkaan ja kerätyt rahat palautetaan rahoittajille.

Mikäli kampanja toteutuu ja tekolumilatu saadaan tehtyä, järjestetään ladun valmistuttua avajaiset, jonne kaikki rahoittajat kutsutaan.

Joukkorahoituskampanjaan voi osallistua täällä.

Tukisumman voi maksaa myös Neidonkeitaan kassalla kampanja-aikana. Neidonkeitaan kassalla rahoitukseen osallistuvat jättävät tilinumeronsa ja yhteystietonsa mahdollista takaisinmaksua varten.

Latua on mahdollista tukea myös suuremmalla summalla esimerkiksi yrityksenä, tällöin ota yhteyttä: lohjan.liikuntakeskus@lohja.fi.

Tule mukaan rahoittamaan LatuaLatua Lohjalle tänäkin vuonna!

Tekolumiladun edistyminen

Tekolumilatua on rahoitettu 450 € (22.10.2019)